Website that I used for Assignment (Online Class)

Friday, 29 January 2021

Since, we don't know until when we gonna having online class. So here, I'm doing some notes for my future reference. The website that I use to finish my assignment. Simple tips from me, hope it's help you.

P/S : please don't ask me how to use the website, just click anything on there hahaha if perlu sign up, just sign up. Selalunya log in guna Facebook je. but mostly semua direct je guna, takperlu sign in.


Convert any file to PDF

Convert PDF to Word

Covert jpg,jpeg to png (gambar)

Combine any file to PDF

Convert Png, Pdf, Word


Incase lecturer nak audio, it's better kalau kita bagi QR CODE untuk di scan. so here, qr code untuk audio.

1. Record audio macam biasa dekat phone, audio tu korang share dekat whatsapp. so that make sure ade group whatsapp personal untuk belajar. senang nak buat notes and share file dekat dalam tu.

2. Bukak whatsapp web dekat laptop and download audio tadi.  Audio di phone selalunya dalam bentuk mpeg. so kena convert into mp3. 

3. Convert mpeg to MP3    (yang ni macam slow sikit, kalau jumpa yang lain better. boleh je)
4. Lepastu Create QR CODE - kena sign up. and biasalah ada free trial. 


kita boleh custom bentuk QR CODE tu, ini saya bagi contoh. Cuba korang try scan!




No comments

Post a comment

Komen anda amat saya hargai!

Copyright © Faezah Mdnor. Blog Design by SkyandStars.co