Friday, 27 July 2018

Lactacyd : Feminine Hygiene


Before this memang dah banyak kali dengar pasal Lactycyd ni. Apa-apahal orang akan recommend gunalah Feminine Wash Lactycyd *tadaaa* . Tapi tah kenapa, orang kata tak elok bahan kimia letak disitu. Banyak lah spekulasi. But then, lactycyd ni my last choice lepas try basuhan rebusan daun. Mostly kalau sabun, memang akan rasa pedih untuk basuh miss V. Tapi, lactycyd ni adalah dari lactose (susu). Sikitpun tak pedih! Magic sangat lol

Mesti ada yang tertanya-tanya camne nak selesaikan masalah ni? Dah rimas asyik gatal je sampai luka! Tak larat nak tahan sakit luka dan gatal yakmat!!

I know that feel lah girls. We both know, and the best thing ever bila dapat cari penyelesaiannya. I'm not-reviewing-product. I'm just tell you my own solution for this problem! Paling penting, try yourself!


Tips : 

1- WAJIB. Keringkan/lap lepas membasuh. (pastikan area V kering! tu memang perkara paling wajib. Bakteria mudah membiak di tempat yang lembab. Ingat tu!)

2- Basuh guna Lactacyd Feminine Hygiene. (sebab dia pH balanced! bacteria tak duduk kawasan yang pH neutral)

3- Lepas basuh, lap kering-kering. So wajib, bila pergi toilet. Bawak satu tuala sederhana kecil (saiz tuala kepala) dan feminine wash Lactacyd Feminine Hygiene. 

tambahan : 

- tukar pad 3 kali sehari!
- tukar pantyliner setiap 2-3jam!

Memang kalau nak sihat, kena rajin. Sayangilah dia. eh hahahah

Harap membantu! Pengguna Lactacyd share me your feedback!!
#SharingIsCaring #LoveFaezahMdnor


No comments:

Post a Comment

Komen anda amat saya hargai!

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI