Wednesday, 20 July 2016

Tutorial Newbie! : Backlink

Assalamualaikum. dah nak masuk bulan 8, trial spm 22/8/2016 (pray for me) . So, saya busy sikit. Noooooo! banyak sebenarnya. hehe, dah lama tak buat tutorial so here. Tutorial for newbie!



(request by dieyla - tekan SINI untuk ke blog dia)
siapa-siapa pengguna Shaklee atau baru nak try Shaklee. boleh lah berurusan dengan puan dieyla.



1. Dashboard - New Post

2. Tekan gambar yang nak letak link . (akan jadi seperti gambar di bawah)


3. Tekan Link dalam kotak merah tu. (jika gambar tersebut dah ada link, tekan Link sekali lagi untuk hilangkan link asal gambar , kemudian tekan semula gambar dan tekan Link sekali lagi untuk masukkan link baru. fuh moga faham.)

4. Lepas tekan Link , akan keluar camni.


5. Letak link yang korang nak di bahagian Web address


#Sebagai contoh, saya nak link kan gambar tu dengan link instagram saya.

1- Pergi ke page tersebut dan Copy WEB kat atas tu (yang warna biru)


2. Paste ke Web adress ( seperti gambar di bawah)


3. Tekan OK 

Preview. menjadi? SAVE

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI