Faezah Mdnor Official Blog
About me Linkies Dapur Kekja My diary Tarbiah Hati

Nur Faezah bt Mohamad Nor
BLOGGER | MALAYSIA
what are our preparation to die tomorrow?
Status: A blogger since 1st January 2011

orang usha blog

Tagboard



Contact Me
Instagram


Blog archive

  • Dapur Kekja : Nasi Goreng
  • Dapur Kekja : Ikan masak asam pedas.
  • Interaksi ibubapa (mid-year)
  • Kekasih Hati
  • Tips untuk gembira
  • Cerpen 'heartshot'
  • Cuti 2 Minggu (Ramadhan Al-Mubarak 2016)
  • Dapur Kekja : Ayam perap (goreng)
  • Dapur Kekja :Telur masak merah
  • dah sedia ke belum?


  • This Blog Sponsored by :



    Followers!



    Tutorial Newbie! : Backlink
    Wednesday, 20 July 2016 | 0Comment(s)
    Assalamualaikum. dah nak masuk bulan 8, trial spm 22/8/2016 (pray for me) . So, saya busy sikit. Noooooo! banyak sebenarnya. hehe, dah lama tak buat tutorial so here. Tutorial for newbie!



    (request by dieyla - tekan SINI untuk ke blog dia)
    siapa-siapa pengguna Shaklee atau baru nak try Shaklee. boleh lah berurusan dengan puan dieyla.



    1. Dashboard - New Post

    2. Tekan gambar yang nak letak link . (akan jadi seperti gambar di bawah)


    3. Tekan Link dalam kotak merah tu. (jika gambar tersebut dah ada link, tekan Link sekali lagi untuk hilangkan link asal gambar , kemudian tekan semula gambar dan tekan Link sekali lagi untuk masukkan link baru. fuh moga faham.)

    4. Lepas tekan Link , akan keluar camni.


    5. Letak link yang korang nak di bahagian Web address


    #Sebagai contoh, saya nak link kan gambar tu dengan link instagram saya.

    1- Pergi ke page tersebut dan Copy WEB kat atas tu (yang warna biru)


    2. Paste ke Web adress ( seperti gambar di bawah)


    3. Tekan OK 

    Preview. menjadi? SAVE


    FUTURE
    PAST