Friday, 22 May 2015

Kadet Bomba Rompin ;



Harini nak borak dengan korang pasal Kadet Bomba. the besttttt experience in my life. Bersyukur sgt dpt join, dpt kenal diorg . Happy! 

Aku hanya mampu payung gambar jelah . Malas nak cerita wahaha


Kem Negeri .



Kem Pedah , Jerantut ( 19 Mei - 21 Mei 2015)


ni masa tunggu giliran untuk Aspec Challenge. giliran kitorg last sekali . Mereput tunggu dari lepas zohor sampai pukul 6 lebih. Tak dpt makan petang , Huhh












Thursday, 7 May 2015

Satu page, satu post

Assalamualaikum. tutorial harini untuk Satu page , satu post .

Step 1 : Dahsboard - Setting - Posts and comment


Step 2 : npk dlm kotak merah tu ? Show at most . haa, kalau nak satu page satu post. taip 1 kat dalam kotak tu . kalau nak 3 post atau berapa jelah dalam satu page . taip je berapa yg korang nak . Faham kan ? 

Oraite . lepastu SAVE!

Wednesday, 6 May 2015

Cara nak delete blog ;

Assalamualaikum. tutorial harini cara nak delete blog .

Step 1 : Log in - Dashboard
Step 2 : tekan Post List . kemudian , tekan Setting ( seperti dalam gambar di bawah) *klik gambar utk extra large





Step 3 : di belah kiri . Tekan Other di bawah Search preferences  (seperti dalam gambar di bwh)



Step 4 :  atas sekali di Blog Tools , tekan Delete blog (seperti dalam gambar di bawah) *klik gambar utk extra large



Yey, dah delete!

Monday, 4 May 2015

The truth ;


the old of me. and now, she was gone;


Akhirnya dia menarik nafas panjang,
dan lepaskannya sekuat hati.

Sampai bila wahai aku?
Itu cerita dulu.
Dulu cerita sedih.
Dan waktu itu sudah berlalu.

Itu kata-kata dia dengan satu nafas baru.

Dia mula bangkit dari duduknya.
Ya Tuhan, ini cerita kau lakarkan,
aku sudah terima, aku sudah belajar.
Terima kasih untuk segala pelajaran.

Detik itu, waktu itu,
dia bunuh dirinya yang lama.
Wahai diri aku yang mati,
terima kasih kerana sabar.
Aku pergi dulu.
Aku juga mahu bahagia.

Dia terus jalan dengan senyuman baru dan tidak langsung toleh ke belakang semula.

Dia kini bahagia.
Dan bersyukur dia ambil keputusan untuk cari bahagia dan bukannya duduk di kerusi melayan hati lama.

Tahniah.
Pergilah rasa bahagia,
untuk selamanya.


 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI