Monday, 30 July 2018

St.Ives : Oatmeal Scrub & Mask


It's meeee againnnnyahh! Firstly, let you know product ini saya dapat gift dari St.Ives Malaysia. Thankyou! awwww happy. Sebelum ni memang saya gunakan Face Scrub St.Ives iaitu GREEN TEA SCRUB (Moderate). To be honest, sis kurang berkemahiran dan pengetahuan pasal scrub. I'm not really sure, bagus ke tidak scrub muka? apa faedah scrub muka? but since i got this gift, ofcourselah kita bertanyakan google dan research all about scrub.

So far, I know that scrub ada banyak jenis dan tahap kekasaran scrub itu. Pasal St.Ives ni, ada tiga level which is Gentle ( boleh pakai hampir setiap hari. Hampirrr ya hampirr tapi bukan setiap hari) , Moderate ( 2-3 kali sehari, sebab texture dia agak kasar. kalau selalu guna, takut rosakkan kulit) , Deep (seminggu sekali je). Begitulah

Apa sahaja jenis skincare jika di pakai pada muka, then muka jadi merah-merah nak cendol ke? eh bukan tu. Hahahah pastu tepi hidung pun mcm merah-merah atau iritasi berlaku. Trust me, just stop using it! Walaupun tengok review orang belambak cakap bagus product ni. But then kita guna pastu tak sesuai dengan kulit kita. Please redha dan move on. It's okay, something better waiting for us. gituh

okay pasal scrub muka. Kita scrub untuk buang kotoran dalam pore yang tersumbat. Kalau guna face wash macam tak deep clean sangat. So that, kita guna scrub untuk deep clean into. Tapiiiii elakkan guna yang texture kasar. serius rosak muka, nanti muka rasa pedih. kan kan? I'm so lucky sebab dapat gift jenis yang Gentle. Fall in love terussssss. Lembut je rasa, kasar dia sikit je. Yes yes, i'm prefer this scrub than before. Before this, green tea scrub tu moderate. Tetiba ada merah tepi hidung, ok konfem tak sesuai nihhh. Move on terus!


PERINGATAN  TEGAS : Jangan guna scrub muka ketika ada jerawat atau luka di muka. Makin luka nanti. auchhh don't okay?

/
#SharingIsCaring #LoveFaezahMdnor

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI