Friday, 20 April 2018

#BlogReview STECO White Coffee


#BlogReview

Cara minum : Steco White Coffee + Air panas + Bismillah semoga mujarab. In shaa allah.

Jadi, saya rasa terpanggil untuk share satu jenis kopi yang simple dan sedap. Bukan pasal sedap je, tetapi kopi ini berkelebihan dalam memberi kebaikan untuk kesihatan. Siapa tahu pasal STECO WHITE COFFE? *angkat jari telunjuk* *saya* . ok yah i can see you :3

In shaa allah semoga post kalini dapat menerangkan dengan jelas pasal STECO White Coffee so i tak perlu ulang lagi just bagi link entri atau tunjuk je ni hahh pasal STECO baca sampai habis. Hihi
/
Firstly, sudah tentu bahan-bahan kandungan di dalam STECO White Coffee ini. Jadi, ia mengandungi : 

1. Stevia (daun gula/teh manis/herba manis yang diekstrak menjadikan sesuatu minuman itu manis tanpa guna gula pasir) *free obesiti/diabetes
2. Tongkat Ali
3. Mas Cotek
4. Misai Kucing
5. Tebu Gajah
6. Payung Ali
7. Ubi Jaga
8. Hazelnut . (bagus untuk otak!)





1. KOPI SIHAT 0% GULA  DAN 0% KALORI 
.
Merupakan kopi pertama diformulakn dengan 0% gula dan 0% kalori yg diadun dgn herba-herba berkualiti tinggi utk tingktkn kesihatan. Penggunaan daun STEVIA  bermutu tinggi yg diimport terus dari Brazil menjadikan kopi ini selamat dr stevia tiruan yg hangat diperkatakan. 
.
Stevia mrupakan pemanis semula jadi dgn 0% kalori dan 0% karbohidrat. Sbb itu, kopi ini  lansung tk menyumbang kpd penambahan kalori dan karbohidrat dlm badan.
.

Lagi pun,   Kajian2 seluruh dunia tlh membuktikn stevia dpt mencegah 60 jenis penyakit.   Ianya jg merupakn satu2nya tumbuhan yg mengandungi anti- oksida yg paling tinggi. Anti- oksida penting dlm meremajakn sel2 bdn.
.
.
2. BIJI KOPI ARABICA PALING TERBAIK
.
Steco White Coffee menggunakn biji kopi Arabica. Biji Kopi Arabica merupakan biji kopi yang paling bermutu berbanding biji kopi Robusta dan Kopi Premium. Kopi Arabica mempunyai 50% lebih rendah kafein berbanding kopi2 lain. Rasanya juga jauh lebih sedap, sebab itu harganya lebih mahal. 
.
Hasil penyelidikan dari University of Scranton USA, telah mendapati kopi Arabica berupaya mengawal tekanan darah tinggi, anti oksida, membantu merawat kanser, sakit jantung, dan diabetis. 
.
Kopi Arabica juga berupaya meningkatkan daya fikir manusia dgn memberi oksigen kpd otak. Ianya meningkatkan fokus dan kosentrasi minda. Kopi Arabika jg dapat membangkitkan semangat positif dan memberi mood yg baik.
.

3. ANTI DIABETIS  dan  ANTI CANCER 
.

Khasiat Pokok Gajah Tarik, Tebu Gajah, dan Misai Kucing yg terdapat dlm Steco Coffee terbukti dapat menurunkan kadar gula dalam darah dengan cepat. Kandungan Mas Cotek pula sangat bermanfaat untuk kesihatan terutamanya diabetis.

Kajian yg dilakukan oleh UM dan MARDI mendapati Mas Cotek mengandungi 4 bahan aktif yg diperlukan tubuh manusia iaitu:

 a). FLAVONOID 
 b). TANNIS 
 c). TRITERPENOIDS 
 d). PHENOLS 
.
Keempat-empat bahan ini terbukti boleh meningkatkn dan memelihara kelancaran sistem tubuh badan manusia. 
.
Tebu Gajah pula mengandungi asam lemak yang bersifat anti diabetic dan anti septic. Enzim dalam Tebu Gajah juga mampu merawat canser terutamanya cancer paru-paru dan tumor. 
.
Tebu gajah juga mengandungi Anti Racun yang berupaya mengesan dan menghalang  sebarang ketumbuhan dlm organ manusia. Dgn ini pencegahan dr sebarang jenis kanser dpt dilakukan pd peringkt awal. 
(sumber: C.J. Soegiharjo Apt. Fakultas Farmasi Universitas Gajah mada, Indonesia).
.

Selain itu  daun Stevia  yg digunakn dlm kopi ini terbukti dapat menurunkan kadar gula dalam darah dengan mengaktifkan pengeluaran INSULIN dari Pankreas. Jadi ianya sgt efektif utk merawat diabetis.
.
.
4) MENINGKATKAN TENAGA   
.
Kandungan Ubi Jaga dan Tongkat Ali yg digunakn dlm kopi ini merupakan 2 jenis tumbuhan yang terkenal dan tersohor sebagai herba peningkat tenaga. Herba2 ini berupaya untuk melancarkan perjalanan darah dgn sempurna. 
.

Kandungan herba Payung Ali dan Gajah Tarik yg terdapat dlm kopi ini jg merupakan herba peningkat tenaga yang baik. Tumbuhan ini tidak terdapat dlm minuman2 yg lain. Nenek moyang kita sejak dahulu kala mengamalkan air rebusan pokok ini untuk kekal bertenaga.
.
.
5. MENGAWAL TEKANAN DARAH TINGGI DAN KOLESTROL
.

Pokok Gajah Tarik, Mas Cotek dan Misai Kucing terkenal sebagai himpunan herba yang boleh  menurunkan tekanan darah tinggi. Penggunaan herba ini sbgai penawar darah tinggi menjadi sebutan serata dunia. Enzim yg trdapat dlm tumbuhan ini diakui boleh menormalkn tekanan darah manusia.
Tebu Gajah pula mengandungi enzim OCTACOSANOL yg boleh menanggalkn plak pada dinding pembuluh darah. Apabila plak pd dinding pembuluh darah disingkirkan maka pengaliran darah menjadi lancar. Kelancaran pengaliran darah adalah asas kpd kesihatan. 
(National Center for Scientific Research Havana, Kuba). 
.
.
6. MENJAGA KESIHATAN JANTUNG
.
Steco Coffee  diformulasi TANPA GULA. Umum tahu gula merupakan Racun Putih yang membunuh dlm diam. Kesan buruk gula terhadap kesihatan telah diketahui seantero alam.
.
.
Terkini, Jounal of American Heart Association menemukan bukti kukuh bahawa gula merosakkan jantung. Menurut dapatan research tersebut molekul pd gula yg dinamakan GLUKOSA 6- FOSFAT boleh mengganggu otot jantung yg mana akhirnya membawa kpd kegagalan fungsi jantung. Inilah punca Fenomena mati mengejut semakin meningkat sekarang.

.
Selain itu, Kandungan enzim OCTACOSANOL yg trdapt dlm herba TEBU GAJAH mampu meningkatkan pengaliran darah ke jantung dgn baik.Ini dpt memastikan jantung berfungsi dgn sempurna.
.
.

7. MENCEGAH OBESITI DAN AWET MUDA
.
Gula lebih bahaya daripada lemak. Menurut pakar kesihatan GULA adalah punca No.1 obes berbanding makanan berlemak. Kajian telah mendapati orang yang berdiet dgn menjauhkan makanan berlemak  lambat menurunkan berat badan dan sesetengahnya menemui kegagalan . Sebaliknya orang yang berdiet yang tidak mengambil makanan bergula jauh lebih cepat mencapai berat badan yang ideal.
.
Kesimpulannya kandungan gula dlm badan lebih sukar disingkirkan berbanding lemak.  Kandungan gula berlebihan turut menyumbang kepada tua sebelum usia. Kajian dijalankan di Amerika Syarikat Mendapati orang yg tinggi kandungan gula kelihatan lebih tua berbanding org yang normal kandungan gulanya. 
.
Herba2 yg ada dlm kopi  ini turut membantu sistem pencernaan dengan membersihkan dinding usus yang kotor serta membuang lemak. Bagi sesetengah pengguna yang ususnya sgt kotor dan berlemak,  pada peringkat awal penggunaannya akn menyebabkan kerap membuang air besar.
.
Penggunaan KACANG HAZEL dlm Steco Coffee pula sgt baik utk diet. Menurut pakar pemakanan Kacang Hazel merupakn kacang mewah yang dpt memberi rasa kenyang yg lebih lama. Kacang Hazel juga baik utk kecerdasan otak.
/
Ini pula kerja-kerja di bahagian kilang.



/
Harga untuk sepapan - RM37.90 SM // RM 47.90 SS
Berminat? nak cuba try test pun bolehhhhh.
/
Email : ezahshumel99@gmail.com
Whatsapp : 011-19945954


.
JOM UBAH. JOM CEGAH. HIDUP SEJAHTERA.



 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI