Friday, 18 November 2016

Part 2 : trial spm vs graduate

untuk addmath, aku tak argue apa sebab aku memang ye ye ok je tapi taklah sampai failed camni. Haha, paper physic pun alhamdulillah lulus. sekadar lulus. Bila dah dapat semua paper tu, mood aku dan hati aku totally very calm. Seolah-olah apapun jadi, okay. Aku tak berharap apa dah. Aku rasa kosong. Hati aku terus beralih fikirkan benda lain, such as my bussiness totebag dan lain-lain. Sebelum ni memang totally just for trial spm. Hati, otak semua dah set hanya untuk fokus trial spm. And ini dia. *lap hingus gantung*


Lepastu, tetiba ada cikgu cakap nak tambah markah untuk subject-subject tertentu. Aku macam layankan aje. Sebab memang tak berharap apa dah. cukup lah ye. hahah..Pastu, aku tengok lah slip keputusan trial spm yang latest dan ada kejutan di situ. Keluarlah yang macam ni



Satu kejutan bila kau TAWAKAL KEPADA ALLAH. Alhamdulillah aku bersyukur untuk ini. Tapi tetap macam fobia/trauma kot sebab memang kecewa untuk target aku 6A. Perasaan aku umpama kaca terhempas ke batu. Tapi still mood tenang bila tengok result aku macam tu. Debaran kedua pasal graduate. Lepas dapat result, aku dah semangat kira pointer . Alhamdulillah layak untuk graduate. Apatah lagi cikgu naikkan kepada 5.5. Situasi ni pulak umpama orang mengantuk, disorokkan bantal. Makin menjadi-jadi seronoknya. Alhamdulillah dapat graduate. Takdelah bayangan yang kawan-kawan aku pakai jubah lompat-lompat pastu aku nyorok belakang tiang tengok diorang sambil hati sebak.. Alhamdulillah ALLAH DENGAR DOA SAYA.



 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI