Saturday, 27 August 2016

Makan Jamu since 16yearsold



Assalamualaikum. Petang! memang setiap petang eh suka bebel? okay. hari ini nak kongsi cerita pasal jamu. Haaa, mungkin korang rasa macam ape pasaiii budak ni hardcore sangat padahal baru 17 birthday pun bulan 10 nanti. selalunya lah.. feedback macam tu. Zaman ni lah bila sembang pasal jamu mesti terbayang dalam kepala  jamu mak dara, jamu siti aminah, jamu wak doyok (rekaan semata). Nooo this is not about that type of jamu ok. ini jamu turun-temurun dari nenek saya! So, dipercayai selamat.


Mak selalu suruh makan jamu sebab masa tu saya olahraga dan taekwondo. That was last year. Saya sangat aktif dengan kem dan kadet bomba. Bila balik rumah, confirm lembik. Mak paling marah bila balik dari sukan atau kem, tunjuk penat depan dia. Mak sarankan saya makan jamu, okay saya makan sebab saya memang perlukan extra tenaga pun! memandangkan saya sparring macam sotong sangat eee. Mak selalu makan jamu serbuk, but Noooo porrr me! Saya lebih suka telan pil atau kapsul. so that, saya ambil SEBIJI SEHARI setiap petang. Saya pilih petang sebab pagi, saya kena makan G-STAR that mom was bought for me . ehem nak SPM kan. heheh


Mak cakap dulu dia makan jamu since remaja, atok also. (atok disini adalah nenek saya, kitorang panggil atok mok). Atok sampai sekarang boleh berkebun lagi, gagah lagi sebab amalkan jamu. Jamu buat sendiri uolls! Dulu, waktu saya darjah 6 tak silap lah saya tolong atok kepitkan ape benda tu untuk jadikan kapsul. Boleh dikatakan saya pro bidang buat jamu kapsul so atok selalu refer pada saya. ewahhh, tapi sekarang atok dah pro boleh buat sendiri..K

So that, jamu ini untuk extra tenaga! bukannya yang macam korang dengar tu. Mengarut je. Paling best sebab jamu yang saya amalkan ini adalah jamu turun-temurun dari atok saya. So langsung tak ragu-ragu dengan kandungan atau bahan dalam jamu ini. Atok saya memang jual jamu ini, berminat ke? Hahaha. Ini lah sedikit panduan untuk saya yang dalam proses remaja road to adult. Haha kbye

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI