Tuesday, 17 February 2015

Instagram Widget



Assamualaikum . petang ni nak ajar korang buat Intagram Widget . untuk sape yg berminat lah . Instagram Widget tu , macam ni



Haaa npk tak ? view on intagram tu ? okay , tapi korg boleh jugak select design lain . bagaimana caranya tu ? Meh sini nak ajar.


Step 1 :  Log in Instagram

Step 2 : ikut dlm gmbar bawah ni . Tekan profile - Badges


Step 3 : Select your badge . pilih lah yg mana korang suka . Then , copy code dlm kotak merah tu .


Step 4 : Pergi kat blog korang , Dashboard - Template

Then , paste je kat mana korg suka . kalau nak letak kat tepi blog mcm pae punya tu . pastikan ada kod ni . <div class="sidebarblog"> .

kalau dah ade kod tu . boleh la paste kat tepi kod tu . kalau takde , taip sendiri kod <div class="sidebarblog"> kat mana mana je . Then , paste code instagram tadi kat tepi kod tu . Okay siap!

Maaf la kalau ayat bebelit . nak bagi korg faham . Huhu , semoga semuanya pandai pandai belaka . Selamat mencuba! :)

Friday, 6 February 2015

Diari seorang Mujahidah






Dear PAST
Thanks for all the lessons .
Dear FUTURE ,
I am ready .



; seorang muslim selalu ada cara tersendiri untuk menata hatinya . meskipun berlawanan dengan apa yang ia terima dalam hidup :)

when teenager become to adult . ( getting to know self )

Terkadang saat di uji , air matanya menitis.
Tapi , di hatinya selalu yakin bahwa apa yang Allah beri kepadanya pasti yang terbaik . "positive dear :*" Fizikal mungkin tak kuat , fikirannya mungkin lelah tapi tidak dihatinya . Yakin bahwa Allah menguji tanda kasih pada hambaNya .



Yakinlah setelah kesulitan akan selalu ada kemudahan .
Yakinlah banyak hikmah yang dpt di petik nanti .
Yakinlah Allah lebih tahu segalanya terbaik untuk hidupnya.
Yakinlah jika ia bersabar , pasti akan berakhir indah .



HIDUP 

Perlu ada batu kerikil supaya berhati hati .
Perlu ada semak berduri supaya berwaspada.
Perlu ada persimpangan supaya bijak memilih .
Perlu ada petunjuk jalan supaya punya harapan in future.
Perlu ada masalah supaya tahu kita punya tahap kekuatan .
Perlu ada air mata supaya tahu merendah hati .
Perlu ada celaan supaya tahu erti menghargai .
Perlu ada tertawa supaya tahu mengucap syukur



 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI