Faezah Mdnor Official Blog
About me Linkies Dapur Kekja My diary Tarbiah Hati

Nur Faezah bt Mohamad Nor
BLOGGER | MALAYSIA
what are our preparation to die tomorrow?
Status: A blogger since 1st January 2011

orang usha blog

Tagboard



Contact Me
Instagram


Blog archive

  • Dapur Kekja : Ikan Patin (Asam Rebus)
  • Dapur Kekja : Lauk Sardin
  • Shaklee : Perfomance Drink
  • My little Travel : #FoodHunterSatisfied
  • Interview TESL di UiTM Jengka
  • Totebag by Faezah Mdnor (@artotes.co)
  • Result SPM16
  • Women Backpack Terkini
  • Shaklee : Vita-C Plus
  • Baby Journal


  • This Blog Sponsored by :



    Followers!



    Kadet Bomba Rompin ;
    Friday, 22 May 2015 | 0Comment(s)

    Antara kita kini tinggal kenangan ..

    Harini nak borak dengan korang pasal Kadet Bomba. the besttttt experience in my life. Bersyukur sgt dpt join, dpt kenal diorg . Happy! 

    Aku hanya mampu payung gambar jelah . Malas nak cerita wahaha


    Kem Negeri .



    Kem Pedah , Jerantut ( 19 Mei - 21 Mei 2015)


    ni masa tunggu giliran untuk Aspec Challenge. giliran kitorg last sekali . Mereput tunggu dari lepas zohor sampai pukul 6 lebih. Tak dpt makan petang , Huhh













    Satu page, satu post
    Thursday, 7 May 2015 | 0Comment(s)
    Assalamualaikum. tutorial harini untuk Satu page , satu post .

    Step 1 : Dahsboard - Setting - Posts and comment


    Step 2 : npk dlm kotak merah tu ? Show at most . haa, kalau nak satu page satu post. taip 1 kat dalam kotak tu . kalau nak 3 post atau berapa jelah dalam satu page . taip je berapa yg korang nak . Faham kan ? 

    Oraite . lepastu SAVE!

    Cara nak delete blog ;
    Wednesday, 6 May 2015 | 0Comment(s)
    Assalamualaikum. tutorial harini cara nak delete blog .

    Step 1 : Log in - Dashboard
    Step 2 : tekan Post List . kemudian , tekan Setting ( seperti dalam gambar di bawah) *klik gambar utk extra large





    Step 3 : di belah kiri . Tekan Other di bawah Search preferences  (seperti dalam gambar di bwh)



    Step 4 :  atas sekali di Blog Tools , tekan Delete blog (seperti dalam gambar di bawah) *klik gambar utk extra large



    Yey, dah delete!

    The truth ;
    Monday, 4 May 2015 | 1Comment(s)

    the old of me. and now, she was gone;


    Akhirnya dia menarik nafas panjang,
    dan lepaskannya sekuat hati.

    Sampai bila wahai aku?
    Itu cerita dulu.
    Dulu cerita sedih.
    Dan waktu itu sudah berlalu.

    Itu kata-kata dia dengan satu nafas baru.

    Dia mula bangkit dari duduknya.
    Ya Tuhan, ini cerita kau lakarkan,
    aku sudah terima, aku sudah belajar.
    Terima kasih untuk segala pelajaran.

    Detik itu, waktu itu,
    dia bunuh dirinya yang lama.
    Wahai diri aku yang mati,
    terima kasih kerana sabar.
    Aku pergi dulu.
    Aku juga mahu bahagia.

    Dia terus jalan dengan senyuman baru dan tidak langsung toleh ke belakang semula.

    Dia kini bahagia.
    Dan bersyukur dia ambil keputusan untuk cari bahagia dan bukannya duduk di kerusi melayan hati lama.

    Tahniah.
    Pergilah rasa bahagia,
    untuk selamanya.


    by @thefaizibrahim

    FUTURE
    PAST