Faezah Mdnor Official Blog
About me Linkies Dapur Kekja My diary Tarbiah Hati

Nur Faezah bt Mohamad Nor
BLOGGER | MALAYSIA
what are our preparation to die tomorrow?
Status: A blogger since 1st January 2011

orang usha blog

Tagboard



Contact Me
Instagram


Blog archive

  • Assalamualaikum MARCH :)
  • Instagram Widget
  • Diari seorang Mujahidah
  • Dapur Kekja :Oreo cheese cake!
  • Happy New Year 2015!
  • TUTORIAL : #STATUS BERGERAK
  • TUTORIAL : TWITTER WIDGET
  • TUTORIAL 2# BLOG ID
  • TUTORIAL : button 1#Follow


  • This Blog Sponsored by :



    Followers!



    Tutorial : Letak lagu dalam blog
    Friday, 6 March 2015 | 0Comment(s)

    Assalamualaikum. Selamat petang! Sementara free ni , nak ajar korg letak lagu dalam blog . Malas nak bebel banyak . So , lets start!

    Step 1 : Tekan link ni scmplayer.net

    Lepas korang tekan , akan keluar macam ni kan ? 



    Haaa, pilih la warna apa yg korang nak . Dah pilih ? okay , ikut Step 2 .

    Step 2 : Tekan Edit Playlist kat sebelah Choose Skin tu.


    Step 3 : Buka Youtube . lepastu search lagu yang korang nak letak dalam blog . Contohnya , pae amek lagu Forteen - Linangan Terakhir


    dalam kotak merah tu = SONG URL

    copy Song URL , pastu paste kat tempat tadi . Fahamkan ? 

    Step 4 : Tekan Configure Setting . akan keluar mcm ni .


    Haaa, edit la nk volume kuat mana . pastu nak letak lagu kat top atau bottom dalam blog korang . Dah siap setting , tekan Done! 

    Copy lah code yg dia bagi tu , pastu paste kat dalam blog . Korg tau kan cmne nak masukkan dlm blog ? 

    Dashboard - Template - letak kat bawah sekali 


    Preview . Menjadi ? Save! *kalau tak faham/tak jadi , tanya tau :)





    FUTURE
    PAST