Faezah Mdnor Official Blog
About me Linkies Dapur Kekja My diary Tarbiah Hati

Nur Faezah bt Mohamad Nor
BLOGGER | MALAYSIA
what are our preparation to die tomorrow?
Status: A blogger since 1st January 2011

orang usha blog

Tagboard



Contact Me
Instagram


Blog archive

  • Diari seorang Mujahidah
  • Dapur Kekja :Oreo cheese cake!
  • Happy New Year 2015!
  • TUTORIAL : #STATUS BERGERAK
  • TUTORIAL : TWITTER WIDGET
  • TUTORIAL 2# BLOG ID
  • TUTORIAL : button 1#Follow


  • This Blog Sponsored by :



    Followers!



    Instagram Widget
    Tuesday, 17 February 2015 | 0Comment(s)


    Assamualaikum . petang ni nak ajar korang buat Intagram Widget . untuk sape yg berminat lah . Instagram Widget tu , macam ni



    Haaa npk tak ? view on intagram tu ? okay , tapi korg boleh jugak select design lain . bagaimana caranya tu ? Meh sini nak ajar.


    Step 1 :  Log in Instagram

    Step 2 : ikut dlm gmbar bawah ni . Tekan profile - Badges


    Step 3 : Select your badge . pilih lah yg mana korang suka . Then , copy code dlm kotak merah tu .


    Step 4 : Pergi kat blog korang , Dashboard - Template

    Then , paste je kat mana korg suka . kalau nak letak kat tepi blog mcm pae punya tu . pastikan ada kod ni . <div class="sidebarblog"> .

    kalau dah ade kod tu . boleh la paste kat tepi kod tu . kalau takde , taip sendiri kod <div class="sidebarblog"> kat mana mana je . Then , paste code instagram tadi kat tepi kod tu . Okay siap!

    Maaf la kalau ayat bebelit . nak bagi korg faham . Huhu , semoga semuanya pandai pandai belaka . Selamat mencuba! :)

    FUTURE
    PAST