Tuesday, 17 February 2015

Instagram Widget



Assamualaikum . petang ni nak ajar korang buat Intagram Widget . untuk sape yg berminat lah . Instagram Widget tu , macam ni



Haaa npk tak ? view on intagram tu ? okay , tapi korg boleh jugak select design lain . bagaimana caranya tu ? Meh sini nak ajar.


Step 1 :  Log in Instagram

Step 2 : ikut dlm gmbar bawah ni . Tekan profile - Badges


Step 3 : Select your badge . pilih lah yg mana korang suka . Then , copy code dlm kotak merah tu .


Step 4 : Pergi kat blog korang , Dashboard - Template

Then , paste je kat mana korg suka . kalau nak letak kat tepi blog mcm pae punya tu . pastikan ada kod ni . <div class="sidebarblog"> .

kalau dah ade kod tu . boleh la paste kat tepi kod tu . kalau takde , taip sendiri kod <div class="sidebarblog"> kat mana mana je . Then , paste code instagram tadi kat tepi kod tu . Okay siap!

Maaf la kalau ayat bebelit . nak bagi korg faham . Huhu , semoga semuanya pandai pandai belaka . Selamat mencuba! :)
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI