Faezah Mdnor Official Blog
About me Linkies Dapur Kekja My diary Tarbiah Hati

Nur Faezah bt Mohamad Nor
BLOGGER | MALAYSIA
what are our preparation to die tomorrow?
Status: A blogger since 1st January 2011

orang usha blog

Tagboard



Contact Me
Instagram


Blog archive

  • Dapur Kekja : Ikan Patin (Asam Rebus)
  • Dapur Kekja : Lauk Sardin
  • Shaklee : Perfomance Drink
  • My little Travel : #FoodHunterSatisfied
  • Interview TESL di UiTM Jengka
  • Totebag by Faezah Mdnor (@artotes.co)
  • Result SPM16
  • Women Backpack Terkini
  • Shaklee : Vita-C Plus
  • Baby Journal


  • This Blog Sponsored by :



    Followers!



    Instagram Widget
    Tuesday, 17 February 2015 | 0Comment(s)


    Assamualaikum . petang ni nak ajar korang buat Intagram Widget . untuk sape yg berminat lah . Instagram Widget tu , macam ni



    Haaa npk tak ? view on intagram tu ? okay , tapi korg boleh jugak select design lain . bagaimana caranya tu ? Meh sini nak ajar.


    Step 1 :  Log in Instagram

    Step 2 : ikut dlm gmbar bawah ni . Tekan profile - Badges


    Step 3 : Select your badge . pilih lah yg mana korang suka . Then , copy code dlm kotak merah tu .


    Step 4 : Pergi kat blog korang , Dashboard - Template

    Then , paste je kat mana korg suka . kalau nak letak kat tepi blog mcm pae punya tu . pastikan ada kod ni . <div class="sidebarblog"> .

    kalau dah ade kod tu . boleh la paste kat tepi kod tu . kalau takde , taip sendiri kod <div class="sidebarblog"> kat mana mana je . Then , paste code instagram tadi kat tepi kod tu . Okay siap!

    Maaf la kalau ayat bebelit . nak bagi korg faham . Huhu , semoga semuanya pandai pandai belaka . Selamat mencuba! :)

    Diari seorang Mujahidah
    Friday, 6 February 2015 | 0Comment(s)





    Dear PAST
    Thanks for all the lessons .
    Dear FUTURE ,
    I am ready .



    ; seorang muslim selalu ada cara tersendiri untuk menata hatinya . meskipun berlawanan dengan apa yang ia terima dalam hidup :)

    when teenager become to adult . ( getting to know self )

    Terkadang saat di uji , air matanya menitis.
    Tapi , di hatinya selalu yakin bahwa apa yang Allah beri kepadanya pasti yang terbaik . "positive dear :*" Fizikal mungkin tak kuat , fikirannya mungkin lelah tapi tidak dihatinya . Yakin bahwa Allah menguji tanda kasih pada hambaNya .



    Yakinlah setelah kesulitan akan selalu ada kemudahan .
    Yakinlah banyak hikmah yang dpt di petik nanti .
    Yakinlah Allah lebih tahu segalanya terbaik untuk hidupnya.
    Yakinlah jika ia bersabar , pasti akan berakhir indah .



    HIDUP 

    Perlu ada batu kerikil supaya berhati hati .
    Perlu ada semak berduri supaya berwaspada.
    Perlu ada persimpangan supaya bijak memilih .
    Perlu ada petunjuk jalan supaya punya harapan in future.
    Perlu ada masalah supaya tahu kita punya tahap kekuatan .
    Perlu ada air mata supaya tahu merendah hati .
    Perlu ada celaan supaya tahu erti menghargai .
    Perlu ada tertawa supaya tahu mengucap syukur




    FUTURE
    PAST