Wednesday, 7 January 2015

TUTORIAL : TWITTER WIDGET

Rabu, 7 Januari 2015


oraite , hye . Assalamualaikum . tutorial again . okayyy tutorial utk twitter widget . boleh main tweet dalam blog . TL laju je , masuk tweets ha kau . tak tau twitter widget tu mcm mne ? ni haaa. yg macam ni, boleh tweet tweet . yang ni pae punya , comel kan kan kan :3
.

step 1 : Log in twitter
step 2 : pergi ke Setting - Widget

step 3 : tekan Create New and lepas tu akan keluar ni .




step 4 : buat la apa yg patut. isi username twitter korang , edit height , theme , and link colour . korang edit la ikut sukahati korang nak letak tinggi mana , colour apa . okay , kalau dah puas hati . tekan Create Widget .

step 5 : Then , copy kod yg ada kat situ and paste di side bar . Siap!

tapi kalau korg taktau side bar kat mana .

: pergi ke Dashboard - Template
tekan Ctrl dan F serentak!
Then , type sidebar
: kalau dah jumpa , paste kod tadi . and SAVE! sekian terima kasih . tepuk tangan kalau jadi okay ? Hahah . goodluck!!
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI