Faezah Mdnor Official Blog
About me Linkies Dapur Kekja My diary Tarbiah Hati

Nur Faezah bt Mohamad Nor
BLOGGER | MALAYSIA
what are our preparation to die tomorrow?
Status: A blogger since 1st January 2011

orang usha blog

Tagboard



Contact Me
Instagram


Blog archive

  • TUTORIAL 2# BLOG ID
  • TUTORIAL : button 1#Follow


  • This Blog Sponsored by :



    Followers!



    TUTORIAL : TWITTER WIDGET
    Wednesday, 7 January 2015 | 0Comment(s)
    Rabu, 7 Januari 2015


    oraite , hye . Assalamualaikum . tutorial again . okayyy tutorial utk twitter widget . boleh main tweet dalam blog . TL laju je , masuk tweets ha kau . tak tau twitter widget tu mcm mne ? ni haaa. yg macam ni, boleh tweet tweet . yang ni pae punya , comel kan kan kan :3
    .

    step 1 : Log in twitter
    step 2 : pergi ke Setting - Widget

    step 3 : tekan Create New and lepas tu akan keluar ni .




    step 4 : buat la apa yg patut. isi username twitter korang , edit height , theme , and link colour . korang edit la ikut sukahati korang nak letak tinggi mana , colour apa . okay , kalau dah puas hati . tekan Create Widget .

    step 5 : Then , copy kod yg ada kat situ and paste di side bar . Siap!

    tapi kalau korg taktau side bar kat mana .

    : pergi ke Dashboard - Template
    tekan Ctrl dan F serentak!
    Then , type sidebar
    : kalau dah jumpa , paste kod tadi . and SAVE! sekian terima kasih . tepuk tangan kalau jadi okay ? Hahah . goodluck!!

    FUTURE
    PAST