Wednesday, 7 January 2015

TUTORIAL : button 1#Follow

Rabu, 7 Januari 2015



Assalamualaikum wbt dan selamat pagi . Harini pae rasa nak buat tutorial utk korg  . Hehe , first tutorial okayy . pae buat tuto ni khas utk newbie , even pae pun mula mula tak reti xD





okayy , this is a tutorial for button # follow 

Selalunya korg yang guna blogskin mmg dah ade button folow kan ? tapi bila korg tekan , bukan blog korg punya . maknanya bila korg tekan button follow kat blog korg akan '' error '' .

okay first step is : 
1- korg pergi ke  Dashboard - Template 

step 2 - Then , korg cari kod yg dlm kotak merah tu . *klik gambar utk extra large



step 3 -  dah jumpa ? bagus . then , korg delete blog id yg ade kat situ dan gantikan dengan blog id korang . *klik gambar utk extra large



step 4 - Ya Allah mana pulak nak cari blog id ni. okayy relaks geng . Haha , utk dptkn blog id korg . tekan SINI 





 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI